Guia de compra ecològica de Badalona (si més no del Centre - Pep Ventura) - Blog
21851
single,single-post,postid-21851,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-2.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive
tomàquets

Guia de compra ecològica de Badalona (si més no del Centre – Pep Ventura)

Com a nota introductòria d’aquesta entrada us diria que quan li van detectar la recidiva a l’Eva, ens vàrem adonar que ens havíem de posar mans a l’obra com abans millor. Sabíem que havíem de fer molts canvis en l’alimentació, molts d’ordre qualitatiu, i entre aquests hi figurava necessàriament passar-nos al producte ecològic. Tot i que aparentment hi ha moltes botigues a Badalona amb aquest tipus d’oferta, no van va ser tan senzill perquè no totes disposaven de tot el que ens calia. Així que va ser tot un procés d’aprenentatge posar-se mans a l’obra per poder omplir el cistell amb tot allò que necessitàvem. Som gent espavilada, però, i ho vàrem aconseguir. Per tots aquells veïns nostres que ara es vegin en aquesta mateixa tessitura, espero que aquesta petita guia els pugui ser d’utilitat.

Comencem per Origen Orgànic (carrer de Canonge Baranera) no per res, sinó perquè com que nosaltres vivim al carrer de la Mercè possiblement és el que ens cau més a la vora de casa i posats a començar el recorregut per un en concret … El negoci del Carles fa goig. Té una bona varietat de productes ecològics, entre els que potser destacaríem els productes de neteja personal i de cosmètica (bona secció) i la suplementació natural. No té fruita i verdura fresca, però en compensació són punt de recollida de la cistella que setmanalment lliuren una cooperativa de productors agrícoles del Vallès. I una cosa força important: el Carles és una mena d’enciclopèdia orgànica amb potes: ho sap gairebé tot i si no ho té és fàcil que t’ho pugui aconseguir.

Orgànic

A penes si hem sortit de l’Orgànic que ha ens hem d’aturar de nou i entrem a La Senalla. Aquest establiment sempre s’ha caracteritzat per disposar d’una gamma alta en el ram de l’alimentació. Suposo que és en aquest sentit, en el d’oferir un producte de gran qualitat, que han posat la mirada en els aliments d’origen ecològic. No ho és pas tot, però cada vegada hi ha més i d’una varietat cada vegada més gran de productes: carns, embotits, fruita i verdura,… En ser una oferta més gourmet potser no és la més econòmica, però tampoc no crec que tinguin la intenció de competir en aquesta lliga. A favor, que hi ha productes excel·lents que no trobes enlloc més. I per cert, l’únic lloc de Badalona on hem vist que ens poden portar conill ecològic!

La Senalla

Una mica més endavant, sense abandonar el carrer canonge Baranera en direcció sud, l’aturada obligatòria és La Molsa. D’obertura recent, és una ampliació de negoci necessària de la popular Dietètica Can Colomer del carrer de la Mar que, certament, ja se’ls havia quedat petita vista la demanda que existeix avui dia. Un dels seus punts forts és que podrem trobar una mica de tot, però si haguéssim de destacar alguna cosa en concret seria l’acurada selecció de fruita i verdura fresca o el fet que pots comprar peix ecològic (sota comanda). I a mi, i això és una cosa totalment personal, el que em té el cor robat, tot i que no té res a veure de manera directa amb el producte a la venda, és l’estètica que li han sabut donar a la botiga. T’hi sents a gust anant-hi a comprar.

Molsa

Arribats al carrer de la Mar, arribem a la nau nodrissa de la Molsa; la Can Colomer de tota la vida. I si no és de tota la vida, com a mínim crec que és la més antiga de la ciutat. Amb l’ampliació del negoci cap a la Molsa, s’han pogut centrar més el producte sec, la fitoteràpia, la suplementació natural… L’entrada, havent portat tota la fruita i verdura cap al carrer Canonge Baranera, s’ha quedat molt més espaiosa. Sempre recomanable.

Dietètica Colomer

Molt a prop, un cop deixat el carrer de la Mar i a l’alçada de l’antiga Plaça Vella, al carrer Lleó, ens trobem amb les botigues de fruites i verdures dels Cuevas. Tot i que cal deixar clar que no tot el gènere que tenen a la venda és ecològic, sí que han sabut llegir aquesta necessitat i a la botiga principal han ubicat un racó ecològic amb producte orgànic i de temporada. Sols per això, ja cal parlar-ne (i parlar-ne bé!). Chapeau pel Miguel Cuevas i família.

Cuevas

A l’altre costat de l’antiga Plaça vella, al carrer Arnús cantonada amb la Plaça Maignon hi ha el Congelàrium. En principi seria un cas com el de Miguel Cuevas, és a dir, un negoci d’alimentació (en aquest cas congelats de tota mena) que no es dedica específicament al producte ecològic congelat, però que en canvi han fet un esforç per trobar-ne proveïdors per afegir-los a la seva oferta. Si voleu saber què us poden oferir, ja sabeu on podeu acudir.

Congelarium

A dues passes del Congelàrium en direcció a la Plaça Vella han obert recentment 9Físic. Podem trobar-hi producte ecològic, però sobretot crec que seria important destacar l’assortiment de nutrició i suplementació per a l’esport. De fet, des d’Oncologiaintegrativa.cat treballem amb molts d’aquests productes dintre d’una estratègia global amb els nostres pacients. Així que quedeu-vos amb la targeta per si un cas.

9Fisic

Una mica més apartat, havent recorregut el carrer dels Arbres fins a la plaça de la Plana (el local just a sobre de la Joieria La Plana) ens trobem amb la carnisseria del Jordi Armengol i la seva dona la Maria Àngels. Cal aclarir que si bé aquesta botiga és de recent inauguració, ells tenen una parada amb producte carni ecològic a la Plaça Nova i molta experiència en la qüestió que ens ocupa. El que no cal dir que el principal avantatge de comprar la carn en el seu establiment és poder-ho fer al tall, és a dir, comprant exactament les quantitats i arreglat de la manera que considerem més convenient.

Jordi Armengol

Si tirem pel carrer Guifré arribarem fins a una de les dues botigues que té l’Ondina a Badalona. Han millorat força amb la nova ubicació (abans es trobaven al mateix carrer, molt a prop de la ubicació actual, però en un local més petit on tot es percebia com més anxovat). Hi ha varietat de producte, sempre procuren fer alguna oferta especial per als seus clients i també és una d’aquestes botigues per les quals paga la pena passar-s’hi perquè sempre trobes alguna cosa que les altres no venen.

L'Ondina

I ja al mateix carrer, molt més endavant, gairebé a l’alçada dels Salesians ens trobem amb un negoci de recent obertura: Casa Güell. Estètica cuidada, aliments que podem comprar a l’engròs i un detall que els diferencia de la competència: dalt de la botiga disposen d’un espai diàfan on realitzen tallers, xerrades i ja on ja ens han convidat a presentar el nostre projecte. Sens dubte que els prendrem la paraula i ens veuran aviat per allà.

Casa Güell

Vis Natura, al final del carrer Conquesta, és la botiga de la Judit, una noia encantadora que estarà encantada de poder-te atendre. Potser és una botiga petita, endreçada, amb un petit assortit de fruita i verdura fresca, però que si gauéssim de destacar per alguna cosa és per la part del fons de l’establiment: disposa d’una interessantíssima llibreria especialitzada en temes de salut natural. Perquè no sols de pa viu l’home (i la dona).

Vis Natura

De tornada cap a casa encara farem un parell de parades al carrer de Francesc Layret. La primera és Casa Ametller, la que s’anuncia com la teva masia del s.XXI. Com hem comentat altres vegades no és un negoci centrat en exclusiva en el producte ecològic, però no deixa de ser menys cert que hi han dedicat un espai destacat a aquest producte i on podem destacar-hi la carn de vedella ecològica (tot i que els malalts de càncer no n’haurien d’abusar).

Casa Ametller

En darrer lloc, una darrera parada al mateix carrer abans de retirar-nos cap a casa: Opció Bio. Altres establiments ofereixen la possibilitat de comprar productes a pes, però aquest fet és el que sense dubte caracteritza aquesta botiga que sembla cercar un model de negoci i esdevenir una franquícia en un futur proper. Un dels seus punts forts, per nosaltres, és el fet de tenir una petita cuina al final de local on, a més d’oferir tallers i altres activitats relacionades, serveix per poder oferir menjar preparat. De fet, si no anem errats, a Badalona ningú més ofereix aquest servei.

Opció Bio

Esperem que aquesta petita guia de comerç us pugui resultar d’utilitat. I també esperem no haver deixat ningú fora. No obstant això, com que errar és humà, deixem aquest post obert a les vostres aportacions. Bon profit i salut!

Tags: