Elaboració de liposomes - Blog
21813
page,page-id-21813,page-child,parent-pageid-21598,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-2.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive
 

Elaboració de liposomes

Hi ha diverses substàncies que són summament interessants per a la major part dels pacients de càncer com ara l’àcid ascòrbic (vitamina c), la cúrcuma o el resveratrol. Ara bé, de vegades l’absorció d’aquestes substàncies no és l’òptima o quan aquesta és bona la biodisponibilitat, a causa de les seves característiques, és baixa i per aquestes raons arribar a obtindre les dosis terapèutiques necessàries és complex.

 

Hi ha, però, una manera de vèncer aquests inconvenients: els liposomes. Els liposomes són vesícules esfèriques amb una membrana formada per una doble capa de fosfolípids que consten de parts hidrosolubles i liposolubles. Els liposomes s’empren principalment per a transportar principis actius al lloc d’acció de la forma més selectiva possible, amb l’objectiu de millorar-ne l’eficàcia i disminuir-ne els efectes no desitjats.

 

Encara que pugui sonar a ciència ficció o alta tecnologia, qualsevol persona pot elaborar aquests liposomes a casa seva. I nosaltres te’n podem ensenyar.